Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Weathering with You

Ännu ett stormande magiskt äventyr från regissören till den hyllade världssuccén Your Name!

16-­åriga studenten Hodaka har rymt från sitt hem på en isolerad ö och flyttat till Tokyo. Utan pengar hamnar han snabbt på gatan och dagarna flyter på i ensamhet tills Hodaka äntligen får jobb som skribent för ett ockult magasin. I Tokyo är vädret ovanligt dystert och regnet tycks aldrig sluta. Men plötsligt en dag möter han Hina, en ung och orädd föräldralös tjej med en alldeles särskild förmåga, kraften att stoppa regnet och göra himlen klar.

Makoto Shinkai ger liv åt Tokyo på ett hisnande sätt och mötet mellan Hina, Hodaka och vädrets makter lämnar ingen oberörd.

”Jag bestämde mig för vädertemat eftersom det är något vi alla bekymrar oss över och förhåller oss till, trots att himlen är så långt bort. Det aggressiva regnandet som filmen skildrar är delvis inspirerat av de senaste årens extrema väderfenomen. Japan brukade ha fyra tydliga årstider som vi var stolta över. Men under de senaste åren har väder blivit något hotfullt för människan, något som vi måste förbereda oss inför. Det är skrämmande!” – Makoto Shinkai

___
Missa inte Makoto Shinkais nya film Suzume som har premiär 14 april. Läs mer här>>

Tillhör: Påsklovsbio 2023

FILMFAKTA
Regissör: Makoto Shinkai
Land: Japan
År: 2020
Längd: 114 minuter
Språk: Japanska
Textning: Svenska
Genre: Animerad familjefilm
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Kotaro Daigo, Nana Mori, Sei Hiraizumi
Premiär: Fre 21 feb, 2020
Visa på IMDb
Event & specialvisningar